Η Αμφιλοχία με την πρόσοψη στο μέλλον

Η Αμφιλοχία με την πρόσοψη στο μέλλον

Ένα έργο που αναμένεται να δώσει έναν νέο αέρα αισθητικής στην πόλη της Αμφιλοχίας, είναι ο χρωματισμός προσόψεων των κτιρίων.
Η μελέτη του τμήματος Καλών Τεχνών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου ολοκληρώθηκε και βρίσκεται σε στάδιο πιλοτικής εφαρμογής στα δημοτικά κτήρια με ενδεικτικούς χρωματισμούς: Δημαρχείο, παιδικός σταθμός, Γυμνάσιο Αμφιλοχίας, κτίριο Φιλαρμονικής (πρώην ΠΙΚΠΑ), δημοτική βιβλιοθήκη κλπ.
Τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν για το βάψιμο των κτιρίων είναι χορηγία εταιρίας χρωμάτων και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν με την αξιοποίηση υπαλλήλων από τα πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης.
Η υλοποίηση του εν λόγω έργου, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης που ολοκληρώνεται στη Γ. Στράτου και αυτή της ανατολικής πλευράς της πόλης, αποτελούν σημαντικά έργα που προωθούν την ανάπτυξη του τόπου, ενεργοποιούν τον θεματικό τουρισμό, μιας και η Αμφιλοχία δεν θα απευθύνεται πλέον στον διερχόμενο, αλλά στον επισκέπτη.
Τα πρώτα ενδεικτικά δείγματα χρωματισμού, όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες δένουν μεταξύ τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο και όλα μαζί συνθέτουν ένα πολύχρωμο εντυπωσιακό μωσαϊκό……..
Έντυπη έκδοση 189 – 12/3/2015

amfiloxia.jpg3

Δυτική άποψη της Αμφιλοχίας

amfiloxia.jpg9

οδός Β. Καραπάνου (πίσω από το Δημαρχείο)

amfiloxia.jpg4

Γυμνάσιο Αμφιλοχίας

amfiloxia.jpg6

Κτίριο φιλαρμονικής (πρώην ΠΙΚΠΑ)

amfiloxia.jpg1

Γ. Στράτου (απέναντι από το Λιμάνι)

amfiloxia.jpg2

Οδός Ν. Στράτου

amfiloxia

Οδός Ν. Στράτου

 

Share

9 Σχόλια

 1. Ο χρωματισμός μας λείπει, εδώ δεν έχουμε νερό να πιούμε και καθόμαστε και ασχολούμαστε με το πως θα βαφτούν τα κτίρια, αλλά τέτοιοι που είμαστε καλά μας κάνουν. Όταν δεν προσέχεις όταν πρέπει …

 2. ΠΕΤΡΟΣ says:

  άλλοι επενδύουν στην ΒΙΤΡΙΝΑ(κοιμησης-πασοκ) και άλλοι στην ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ(συριζα) .Το αποτέλεσμα για τον λαό είναι το ίδιο…

 3. ΜΑΡΙΑ says:

  Αν καποια στιγμή σταματούσαμε να είμαστε καχύποπτοι και μίζεροι θα΄ χαμε δωσει μόνοι μας χρωμα στη ζωή μας και στην πόλη μας…………προς το παρόν ας αρκεστούμε σ’ αυτό γιατί όποιος δεν μπορεί να χαρεί το λιγο δεν θα ικανοποιηθεί ποτέ με τιποτα

 4. Αν δεν είναι ψέμα πρωταπριλιάτικο , οι εικόνες που βλέπουμε όχι μόνο τόνο δεν θα δώσουν στην όμορφη κωμόπολη αλλά η παράγκα του καραγκιόζη θα δείχνει ,όταν μάλιστα μιλάμε γιά κωμόπολη με ιδιαίτερο φυσικό κάλος ,μάλλον κάλοι είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν ,κόκκινα,κίτρινα, πορτοκαλιά ,ρόζ μας παραπέμπει σε σπιτάκια με φωτάκια απ’ έξω. Ο Αμβρακικός από μόνος του δείχνει τι χρώματα αρμόζουν .

 5. Δωρα says:

  Ποια δημοτικη βιβλιοθηκη δεν καταλαβα! Η κλειστη;……….

 6. Αντίδραση φίλες και φίλοι γιατί νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο…

 7. ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ says:

  Αν δεν είναι “παράγκα του καραγκιόζη” σήμερα τότε πότε ήταν η θα γίνει? Γιατί θα πρέπει να συριζοποιούμε, πασοκοποιούμε η ότι άλλο, οποιαδήποτε προσπάθεια εικαστικής ανανεωτικής παρέμβασης.Ως διερχόμενος η επισκέπτης με προσβάλει η σημερινή αισθητική η οποία βασίζεται σε άναρχη και ακαλαίσθητη δόμηση πολλών δεκαετιών τώρα.Γιατί ξαφνικά δεν κολλάει η ώχρα το ρόζ …. με την θάλασσα σε μία κατά τα άλλα πανοραμική τοποθεσία?

 8. Το νησί Burano στην Ιταλία το έχει κάνει πιο πριν αυτό ,εγώ περιμένω απτο δήμο πιο καινοτόμες ιδέες .Εδώ είμαστε Ελλάδα, εμπνευστείτε και λίγο απο αυτό .Χαζομάρα μεγάλη…γιατι???

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*