Ενημέρωση Καταναλωτών για Τέλη Ύδρευσης & Αποχέτευσης ΔΕ Αμφιλοχίας

Ενημέρωση Καταναλωτών για Τέλη Ύδρευσης & Αποχέτευσης ΔΕ Αμφιλοχίας

Ο Δήμος Αμφιλοχίας με την υπ. αριθμ.: 151/2016 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε την απορρόφηση της Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) στο Δήμο. Η λύση της Επιχείρησης κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας (φορολόγηση της επιχείρησης με 29%, διακοπή χρηματοδότησης, αυξημένο κόστος ρεύματος) με στόχο να συνεχίσει ο Δήμος Αμφιλοχίας να παρέχει απρόσκοπτα υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους δημότες του χωρίς να τους επιβαρύνει με επιπλέον τέλη.
Στην προσπάθεια προσαρμογής με τα νέα δεδομένα, ο Δήμος Αμφιλοχίας, επανακαθόρισε τα τέλη ύδρευσης & αποχέτευσης για τη Δημοτική Ενότητα Αμφιλοχίας, λαμβάνοντας υπόψη και την σημερινή δύσκολη κατάσταση.
ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5%
• Όλοι ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι καταναλωτές, θα δουν γενικά ΜΕΙΩΣΗ 5%, λόγω της υπαγωγής των νέων τελών στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή από το 24% στο 13%.
• Οι οικιακοί καταναλωτές θα δουν επιπλέον μείωση στους λογαριασμούς τους, από την αύξηση του εύρους κατανάλωσης της κλίμακας [51 m3 – 100 m3] , αφού το συγκεκριμένο τιμολόγιο θα ισχύει τώρα έως και τα 140 m3 αντί έως τα 100 m3 που ίσχυε έως σήμερα, π.χ οικία με κατανάλωση τετραμήνου 125μ3, με τη προηγούμενη κλίμακα θα πλήρωνε για ύδρευση 189,14 € ενώ με τη νέα θα πληρώσει 113,71 δηλαδή διαφορά 75,43 €, χρήματα αναγκαία για τους «σφιχτούς» οικογενειακούς προϋπολογισμούς
• Συμβάλλοντας στην προσπάθεια ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχείρησης, τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, θα δουν επιπλέον μείωση που θα αγγίζει το 60% (για μεγάλες καταναλώσεις), αφού καταργούμε την τελευταία κλίμακα κατανάλωσης [από 200 m3 και άνω], και σχηματίζοντας νέα [από 121 m3 και άνω] με χαμηλό τιμολόγιο.
• Στοχεύοντας στην ανάπτυξη της δευτερογενούς παραγωγής, δημιουργήσαμε νέα κατηγορία καταναλωτών «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ – ΒΟΤΕΧΝΙΕΣ», ορίζοντας ευέλικτο τιμολόγιο έτσι ώστε η λελογισμένη παροχή νερού να αποτελεί αρωγό στην ανάπτυξη και όχι τροχοπέδη, προσθέτοντας επιπλέον 100 m3 στο χαμηλό τιμολόγιο .
• Παραμένει αμετάβλητη η τιμολογιακή μας πολιτική για την κατηγορία ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ – ΑΜΕΑ.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να συμβάλει στην ανακούφιση των πολιτών και παρά τη μείωση των πόρων, της κρατικής χρηματοδότησης και του προσωπικού και ως ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ προσπαθούμε να διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της Ύδρευσης & της Αποχέτευσης.

5 Σχόλια

 1. Ανώνυμος says:

  και τα οφειλόμενα που ξεπερνούν τα 2,5 εκ. € ποιος θα τα πληρώσει; Σε αυτό μπορείτε να μας δώσετε μια απάντηση;

 2. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΚΑΣ says:

  ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Η ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΣΥΧΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ.

 3. Φάνης says:

  “Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να συμβάλει στην ανακούφιση των πολιτών και παρά τη μείωση των πόρων, της κρατικής χρηματοδότησης και του προσωπικού και ως ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ προσπαθούμε να διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της Ύδρευσης & της Αποχέτευσης”. Αυτό δεν το γράψατε μόνοι σας;;; Σας το δώσανε από το Δήμο. Επειδή θέλετε να πληροφορείτε τον κόσμο λοιπόν και όχι να τον παραπληροφορείτε μπορείτε να κάνετε μια συνέντευξη με του κ.κ. που έχουν πτωχεύσει τη ΔΕΥΑ και να σας πουν γιατί έγινε αυτό. Τα παραμυθια περί γραφειοκρατείας και μειώσεων τώρα στους λογαριασμούς να τα πείτε σε αυτούς.

 4. Νίκος says:

  Επειδή οι διοικούντες της ΔΕΥΑ είχαν ένα τέλειο σχεδιασμό και η εταιρεία δούλευε στο αυτόματο όλα αυτά τα χρόνια, ας δώσουν αυτά τα σχέδια και τις ιδέες τους και στους άλλους Δήμους, να πτωχεύσουν τις εταιρείες τους και μετά να λένε ότι κάνουν μειώσεις στους λογαριασμούς. 3εκ.€ φέσι μέσα σε 12 χρόνια λειτουργίας ήτοι 400χιλ. € το χρόνο και πριν τέσσερα χρόνια πήρε δάνειο για να ολοκληρώσει το έργο αποχέτυεσης το οποίο δεν δουλεύει στην Αμφιλοχία. και στο δημοτικό συμβούλιο να λένε ότι τους φταίει η γραφειοκρατία, έχει να βγάλει λογαριασμούς 16 μήνες και τολμά να λέει ότι δεν έχει λεφτά ο “κοντός”. Είναι ένα παρόμοιο σχέδιο με τον Καλλικράτη του κ. Κοιμήση που έχει χρεοκοπήσει και αυτό όχι λόγο ελλείψεως πόρων μόνο αλλά και λόγω ανικανότητας των διοικήσεων και των διοικούντων.

 5. chrpaplos says:

  και γιατί όχι έκπτωση στην δημοτική ενότητα ινάχου; αυτοί είναι κορόϊδα;

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*