Εκδήλωση των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αμφιλοχίας

<<Μαθαίνω – Προλαβαίνω>> Εκδήλωση των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αμφιλοχίας

Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ακαρνανίας με έδρα την Αμφιλοχία, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για την ενημέρωση των μελών της προκειμένου να βοηθήσει σε μια πιο πλήρη κατανόηση των ιδιαίτερων προβλημάτων των ηλικιωμένων , πραγματοποίησε με επιτυχία στις 2/7/2017 την εκδήλωση με θέμα <<Η Τρίτη ηλικία και τα προβλήματά της . Πρόληψη – Διαχείριση >>

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αρσένης Δημήτριος, απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.
Στη συνέχεια ο παθολόγος κ. Σταμούλης Γεώργιος, αναφέρθηκε στο θέμα της παθολογίας που αφορά την Τρίτη ηλικία, τονίζοντας τις αλλαγές που συντελούνται φυσιολογικά στην τρίτη ηλικία, τα προβλήματα από τα διάφορα συστήματα του οργανισμού μας , προληπτικά μέτρα για τη μείωση επιπλοκών από τους παράγοντες κινδύνου καθώς επίσης και θεραπευτικές δυνατότητες.
Μίλησε για την προαγωγή μέτρων και υπηρεσιών για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων σε συνεργασία του συστήματος υγείας και άλλων δομών του κράτους για καλύτερη θέση μέσα στην κοινωνία και την οικογένεια.
Εν συνεχεία ,το λόγο πήρε η ορθοπεδικός κα Ανδρίκουλα Σοφία, η οποία μίλησε για ορθοπεδικά θέματα που αφορούν άτομα της τρίτης ηλικίας.
Έγινε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση των τριών πιο συχνών παθήσεων, που μαστίζουν τους ηλικιωμένους , πτώσεις, οστεοπόρωση και οστεοαρθρίτιδα.
Δόθηκε έμφαση στους παράγοντες που ωθούν σε αυτά τα νοσήματα, στην κλινική τους εικόνα και τη συμπτωματολογία τους και τέλος στον τρόπο αντιμετώπισης τους.
Και τέλος η διαιτολόγος – Διατροφολόγος κ. Μουλαροκώστα Αναστασία αναφέρθηκε στο θέμα της διατροφής που άφορα τα άτομα της τρίτης ηλικίας, τις αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό, όσων αφορά τη σύσταση στου σώματος, τις αλλαγές που επηρεάζουν την πρόσληψη τροφής με το πέρασμα των χρόνων, τις πιθανές ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά λόγω ελλιπής διατροφής και πως μπορεί η διατροφή να καλύψει τις ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*