Δήμος Αμφιλοχίας: Ανακοίνωση για την κατανάλωση νερού

Δήμος Αμφιλοχίας: Ανακοίνωση για την κατανάλωση νερού

Η φετινή λειψυδρία είναι για την περιοχή μας η χειρότερη των τελευταίων ετών. Η σοβαρή έλλειψη βροχοπτώσεων στους προηγηθέντες μήνες, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υδροφορία των πηγών και των γεωτρήσεων και ήδη από διμήνου σε πολλούς οικισμούς παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα διαθέσιμου για οικιακή χρήση νερού.
Ως Δήμος, και παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, κάνουμε ότι είναι δυνατόν να διαχειριστούμε τα προβλήματα (έλλειψη νερού, βλάβες κ.λ.π.) με τις λιγότερες συνέπειες για την κατανάλωση και χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.
Όμως απαιτείται και άμεση ενεργοποίηση των καταναλωτών για ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για τους απομένοντες μήνες του καλοκαιριού.
Γι αυτό συνιστούμε:
– Χρήση με τουλάχιστον 30 % περικοπή σε σχέση με προηγούμενες καταναλώσεις
– Άμεση ενημέρωση στον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας ή στον Δήμο και στα τηλέφωνα 2642360400-437 σε περίπτωση διαπίστωσης έστω και μικρών διαρροών στο δίκτυο.
– Έλεγχο και αποκατάσταση πιθανών διαρροών μετά τους καταμετρητές για αποφυγή άσκοπης κατανάλωσης και επιπλέον χρεώσεων.
– Διακοπή καθαρισμού εξωτερικών χώρων των σπιτιών, με χρήση του δικτύου ύδρευσης, όπως βεραντών, δρόμων, αυτοκινήτων κλπ.
Το νερό είναι φυσικό αγαθό, προαπαιτούμενο για την ύπαρξη της ζωής, όμως δεν είναι ανεξάντλητο και δυστυχώς η γενικότερη κλιματική αλλαγή επηρεάζει σημαντικά τα αποθέματα.
Έχουμε τη δυνατότητα να αποφεύγουμε τις ακραίες συνέπειες με απλή τήρηση όσων προαναφέρονται , αρκεί να αλλάξουμε λίγο τις υπερκαταναλωτικές καθημερινές μας συμπεριφορές.
ΕΥΕΛΠΙΣΤΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΝΕΠΙΛΥΤΟ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*