Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγιασμός της νέας Σχολικής Χρονιάς στο Μεσολόγγι

Δημοσιεύτηκε

στις

97

Στις τελετές Αγιασμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Λυκείου ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος

Στις τελετές Αγιασμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Λυκείου Μεσολογγίου για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, παρευρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Απευθυνόμενος προς τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς καθώς και τους γονείς, ο κ. Κώστας Λύρος χαρακτήρισε την πρώτη μέρα έναρξης των σχολείων ως ένα «ξεκίνημα με ελπίδα και κυρίως με διάθεση για δημιουργία και πρόοδο». Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως κάθε εξέλιξη προόδου έχει ως απαραίτητα στοιχεία της την υψηλή στόχευση και την συστηματική εργασία. Ωστόσο – όπως τόνισε – πέρα από την απόκτηση της γνώσης, η σχολική ζωή των παιδιών θα πρέπει αναμφίβολα να «…είναι γεμάτη με ευχάριστα συναισθήματα, δημιουργία και ελεύθερη σκέψη. Αυτό άλλωστε χρειάζεται η κοινωνία. Σκεπτόμενους, ενεργούς και δημιουργικούς ανθρώπους…».

«Ο Δήμος θα φροντίσει με κάθε τρόπο ώστε οι συνθήκες εκπαίδευσης να είναι οι καλύτερες…Σήμερα εδώ ανάμεσά σας, σας κοιτώ στα μάτια και παίρνω ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Αντιλαμβάνομαι ακόμη περισσότερο την ευθύνη μου. Γιατί εσείς είστε το μέλλον αυτού του τόπου και οι αυριανοί πολίτες του Δήμου μας…» σημείωσεο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Στην τελετή Αγιασμού του 2ου Λυκείου ο κ. Κώστας Λύρος εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του, τόσο στους μαθητές και μαθήτριες όσο και στους εκπαιδευτικούς για τις αξιόλογες κι ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες τους.Ηοργάνωση της σχολικής βιβλιοθήκης και οι δράσεις της Ομάδας Φιλαναγνωσίας, προάγουν τον πολιτισμό κι ασφαλώς θα υποστηριχθούν με τον καλύτερο τρόπο.
Αναφερόμενος δε στην ίδρυση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου που θα λειτουργήσει συστεγαζόμενο με το 2ο Λύκειο, ταυτόχρονα με τις ευχές για «καλή αρχή», κάλεσε σε άμεση και διαρκή συνεργασία με το Δήμο φορείς όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Πολιτεία, προκειμένου η νέα σχολική δομή να υποστηριχθεί και να διασφαλισθεί έτσι η απρόσκοπτη κι εύρυθμη λειτουργία της.

Advertisement

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *