Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Έπιασε κροκόδειλο – “τέρας” μήκους 5 μέτρων που έτρωγε αγελάδες

Δημοσιεύτηκε

στις

62

Οι χρήστες των social media εξέφρασαν την έκπληξή τους βλέποντας τα πλάνα του “Rex”, του κροκόδειλου που έπιασε ο παρουσιαστής του National Geographic, Matt Wright.
Ο Matt Wright παρουσιάζει την εκπομπή Outback Wrangler για το National Geographic και δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του πλανήτη.

https://www.instagram.com/p/B3TEUSFHBGv/?utm_source=ig_embed

Τα πλάνα απεικονίζουν τον Rex, έναν κροκόδειλο μήκους 5,1 μέτρων όπως μας ενημερώνει ο Wright. Μάλιστα του λείπει η απόληξη της ουράς του, ενώ το ερπετό αυτό μπορεί να φτάσει και στα επτά μέτρα.
Ο “κροκοδειλάκιας” επισημαίνει πως ο “Rex” έπρεπε να μετακινηθεί σε νέα περιοχή καθώς είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην περιοχή της Βόρειας Επικράτειας όπου ζούσε, σκοτώνοντας αγελάδες.
Ο Matt Wright αναλαμβάνει έργο, όπως λέει, για να συνυπάρχουν αρμονικά άνθρωποι και άγρια ζώα. “Όταν υπάρχει πρόβλημα με κάποιους κροκόδειλους σε περιοχές όπου υπάρχουν κατοικίες ή κοπάδια ζώων, με καλούν για να πιάσω το ερπετό και να το μεταφέρουμε με ασφάλεια σε νέα περιοχή. Αυτά τα υπέροχα ζώα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν στη φύση και να μη διαταράσσεται το οικοσύστημα”, αναφέρει ο ίδιος.

https://www.instagram.com/p/B5gnmwIndt5/?utm_source=ig_embed

Στα βόρεια μέρη της Αυστραλίας οι πληθυσμοί θαλάσσιων κροκόδειλων (Κροκόδειλος ο πωρώδης) προστατεύονται εδώ και 40 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι τώρα έχουν πια μεγαλώσει. Όπως αναφέρει το National Geographic, όσο αυτά τα υπέροχα αρπακτικά μεγαλώνουν, τόσο πιο μεγάλη γίνεται και η ανάγκη προστασίας τους από την ανθρώπινη παρέμβαση. Ο Wright μαζί με δύο συνεργάτες του, τους Jono και Wilo, καταγράφονται να πιάνουν τα τεράστια αυτά ζώα για να τα προστατέψουν.

Advertisement
Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *