Ένας ξεχωριστός ψαράς στην Αμφιλοχία

Ένας ξεχωριστός ψαράς στην Αμφιλοχία

Περιμένοντας τοψάρι  να τσιμπήσει δόλωμα  για να αλιεύσει λαβράκια, τσιπούρες και λιγδάκια, κάθε πρωί, χρόνια τώρα στο ίδιο σημείο, στο «γράδο», κατά τους αλιείς, ο συμπαθητικός κ. Κώστας Καραγιάννης ψαρεύει υπομονετικά. Ένας άνθρωπος που με μεράκι για το ψάρεμα, θετική ενέργεια, επιμονή και εγκαρτέρηση δεν αφήνει ποτέ τη βάρκα του, Captain Ellie Kar ,να επιστρέψει άδεια από ψάρια. Το όνομα της βάρκας δεν είναι τυχαίο μιας και ο Captain Ellie Kar, Ηλίας Καραγιάννης, θείος του κ. Καραγιάννη, υπήρξε Εμποροπλοίαρχος και 1ος καπετάνιος στο Μarley Harvors, ο οποίος τον Μάρτιο του 1943 κι ενώ βρισκόταν στην Αμφιλοχία έφυγε για να συμμετάσχει στον πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ Αμερικής -Ιαπωνίας και σκοτώθηκε από Ιαπωνικό υποβρύχιο σε ηλικία 52 ετών.

Σήμερα η ψαριά περιείχε κεφάλια και λιγδάκια τα οποία γέμισαν τον κουβά του «καπετάνιου» που έπιασε στο γράδο, εκεί που η θάλασσα έχει βάθος σχεδόν 3 μέτρα και που «συχνάζουν» αρκετά ψάρια. Ο κ. Καραγιάννης, ως πρόεδρος των ερασιτεχνών αλιέων της περιοχής καταγγέλλει ότι 2-3 επαγγελματίες αλιείς το έχουν κατασπαράξει με κλάπανο, σχεδόν κάθε βράδυ, πράγμα που απαγορεύεται, αλλά οι αρμόδιες αρχές δεν λαμβάνουν υπόψη τις καταγγελίες αυτές.

 

Share

Ένα σχόλιο

  1. Χρηστος Γ. Βαλτινοις says:

    Αγαπητοι μου Συμπατριωτες, Εντελως τυχαια βρεθηκα στην εκπληξη της Ζωης μου, περιπλανωμενος στις σελιδε σας,για Νεα απο την περιοχη της γενετειραμου, Με μεγαλη Χαρα διαβασα για τον Ερασιτεχνη :Ψαρα Κωστα Καραγιαννη, Με τον Συναδελφο,απο το στρατο Κωστα,διατηρουμαι ακομα φιλικες σχεσεις και επαφες,οταν
    καποια καλοκαιρια επισκεπτομε την Κορπη,για ολιγοημερες διακοπες.Και φετος ΘΕΟΥ θελοντος,5.6.7 Ιουνιου ,ελπιζω να Διανυκτερευσω στην Αμφιλοχια . ΣΑΣ ευχαριστω για την χαρα που μοθ δωσατε,και την εκπληξη για τον Κωστα μου!!
    Φιληκα,Χ.Γ.Β. τ.Εκδοτης/ Θα χαρω να γνωριστουμε μαζι σας,ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*